marți, 2 noiembrie 2010

Programele spion

Intrebari frecvente



Programele spion sunt programe software care se pot instala singure sau se pot executa pe computer fără a da o notificare, fără consimțământul dvs. și fără control adecvat. Este posibil ca programele spion să nu afișeze simptome după ce infectează computerul, dar multe tipuri de programe spion sau alte programe nedorite pot afecta felul în care funcționează computerul. De exemplu, programele spion pot să vă monitorizeze comportamentul online sau să strângă informații despre dvs. (inclusiv informații personale de identificare sau alte informații sensibile), să modifice setările computerului sau să încetinească computerul.

FERESTRE>ELEMENTE PRINCIPALE ALE ACESTORA

Introducere

Fereastra este o zonă de lucru de formă dreptunghiulară proprie fiecărei aplicaţii.
Ea este una dintre cele mai importante tehnici folosite de Windows şi îi dă şi numele.
Ferestrele pot fi de aplicaţii sau de documente, caz în care ele sunt conţinute în ferestre de aplicaţie (Ex: ferestrele document din Word).
Dintre toate ferestrele deschise la un moment dat, doar una poate fi activă şi ea corespunde aplicaţiei care primeşte date de la tastatură. Ea este ieşită în faţa celorlalte şi are bara de titlu colorată diferit de barele de titlu ale celorlalte ferestre.

În general ferestrele din Windows sunt formate din:
1.      Bara de titlu
2.    Bara de meniuri 
3.      Bara de instrumente 
4.      Bara de stare
5.      Barele de derulare
6.      Zona de lucru
      7.   Meniul de control

Meniul de control conţine comenzi pentru manipularea ferestrelor.
Opţiunile din meniul de control sunt:
·       Restore 
·       Move 
·       Size  
·       Minimize 
·       Maximize 
·       Close 

luni, 1 noiembrie 2010

Animale de companie- Alegerea unei pisici

Alegerea pisicii potrivite – de ce sa ne luam o pisica?

Adaptabilitatea si independenta pisicii o fac un companion foarte “practic” si potrivit pentru familiile si casele moderne ale zilelor noastre. Pisica nu trebuie scoasa la plimbare, se spala si se curata singura si isi mentine singura forma fizica. Multe pisici se adapteaza foarte bine unei vieti petrecute in exclusivitate in interiorul casei stapanului. De asemenea, multe pisici pot invata usor sa tolereze si sa traiasca impreuna cu un alt animal de companie in aceeasi casa.

Cu toate acestea, multi oameni sunt atrasi de fapt de frumusetea pisicilor. O pisica stand linistita pe pervazul unei ferestre, o pisica jucandu-se in gradina, o pisica dormind pe un fotoliu sau o pisica vanandu-si prada sunt imagini care ne fac sa ne dam seama ca a detine o pisica este o placere.
Pisica potrivita
Alegerea pisicii potrivite depinde foarte mult de preferintele stapanului: rasa, blana lunga sau scurta, culoare si model al blanii. Un factor determinant este si suma de bani pe care sunteti dispusi sa o cheltuiti. Cele mai scumpe pisici au pedigree si stramosi care pot fi identificati si urmariti inapoi in timp pana in anii 1800. Exista insa oricand si posibilitatea adoptarii unei pisici gratis, de la cunoscuti sau chiar de pe strada. Intre aceste doua extreme se pot gasi multe pisici de cumparat, care nu au pedigree si care au rezultat din incrucisarea a doua rase diferite. De exemplu, pentru o fractiune de pret din cel al unei pisici cu pedigree veritabil, puteti gasi o pisica “aristocrata” ca mama sa de rasa si sanatoasa ca tatal sau “maidanez”.
In cazul pisicilor marimea nu este importanta pentru ca pisicile nu variaza mult in dimensiuni. In lumea “pisiceasca” nu exista extremele Saint Bernard sau Chihuahua, ca in lumea “caineasca”. De asemenea, pisicile nu impun existenta unui spatiu de locuit generos. Unele rase s-ar putea sa necesite spatii mai mari, dar majoritatea pisicilor se vor simti bine si intr-un apartament mic.
Cu pedigree sau fara?
Importanta pedigree-ului la pisici este de data relativ recenta. In urma cu doar cateva zeci de ani pisicile cu pedigree erau foarte greu de gasit, iar Persana si Siameza erau aproape singurele rase disponibile. Situatia s-a schimbat insa radical si acum pot fi gasite multe rase de pisici la vanzare. Cresterea pisicilor de rasa si participarea lor la concursuri de frumusete a devenit astfel un hobby foarte indragit. Principalul avantaj al achizitionarii unei pisici de la un crescator cu bun renume este acela ca tranzactia va ofera garantii cu privire la originea animalului.
Pisicile “maidaneze”
Pisicile care au fost abandonate de stapani sau cele care s-au nascut pe strazi isi construiesc viata ca “maidaneze”. Ele se reintorc la statutul de “pisici salbatice”, formeaza colonii cu alte pisici si se inmultesc prolific. Astfel, puteti adopta oricand o pisica de pe strada sau chiar ea va poate “adopta” pe dumneavoastra. Intr-un astfel de caz va fi nevoie totusi sa mergeti cu pisica la un veterinar pentru un consult medical minutios si pentru vaccinare. De asemenea, este posibil ca o pisica “maidaneza” sa aiba la inceput nevoie de mai multa atentie pentru a putea forma o legatura afectiva stabila cu dumneavoastra.

Configurare retea wireless

Generalitati

Retelele wireless pot opera in modul Ad-Hoc sau Infrastructure. In acest articol vom discuta numai despre modul Infrastructure.
Pentru a realiza o retea wireless aveti nevoie de un router wireless sau un Access Point si de echipamente cu capabilitati de conectare wireless (notebook, desktop, PDA, Play Station sau telefon mobil cu wireless).



In prima faza folosind un calculator conectat la router prin cablu se realizeaza setarile pentru conectarea la Internet si abia apoi setarile privind conexiunea wireless.

Wireless Basic Settings

Pentru inceput veti realiza setarile de baza (parametrii conexiunii radio) in routerul wireless sau Access Point. Setarile sunt aceleasi indiferent de producator, dar denumirile lor pot fi diferite.


Wireless Mode
Partea de wireless poate functiona in mai multe moduri si poate diferi functie de producator sau versiune de firmware. Modurile pot fi:
- AP (Access Point), este modul cel mai des utilizat, fiind specific modului Infrastructure, in care doua device-uri wireless nu sunt conectate direct, ci prin intermediul routerului sau Access Point-ului.
- Client, in acest mod partea radio conecteaza wireless portul WAN din router la un punct distant. Se foloseste de exemplu in cazul unei conexiuni wireless cu providerul.
- Ad-Hoc, in acest mod clientii se pot conecta direct intre ei :) , conexiunea dintre ei nu mai trece prin router.
- Client Bridged, in acest mod partea radio conecteaza wireless partea LAN a routerului cu un punct distant. Astfel partea LAN va fi in aceeasi retea cu partea LAN a punctului distant.
Wireless Network Mode
Standardul conexiunii wireless (B, G sau A) ales trebuie sa fie suportat atat de router cat si de device-urile wireless din retea. In banda de 2,4 Ghz pot fi folosite standardele B si G, iar in banda de 5 GHz standardul A. Viteza maxima pentru standardul B este 11 Mbps, iar pentru G si A este 54 Mbps. Daca in retea aveti device-uri care folosesc standarde diferite puteti seta Mixed.
SSID (Security Set Identifier) sau Wireless Network Name este numele asociat retelei wireless. Default acest parametru este setat cu numele producatorului sau modelul de router sau Access Point. Din motive de securitate modificati aceasta valoare cu un termen fara legatura cu producatorul, modelul sau date personale.
Wireless Channel
Puteti seta unul din cele 13 canale disponibile pentru Europa.
Wireless Broadcast SSID
Daca setati Enable veti afisa numele (SSID) in retea. Daca este Disable cand veti scana spectrul, reteaua nu va fi afisata.
Dupa ce ati setat toti acesti parametrii, realizati o conexiune wireless de proba cu un echipament (laptop) fara nici o masura de securitate (criptare). Pentru aceasta setati Wireless Security Disabled.